Kur?

Pasak vietinio, Klaipėdoje gyvenančio Povilo, šiuo metu stintą geriausia gaudyti uosto akvatorijoje. Tik reikia netingėti ir tuputį pasivaikščioti. Kol kas stintos nėra tiek daug, todėl užtikti pavienius nedidelius būrelius nėra taip lengva.

Kaip?

Kažkokių naujovių stintų gaudyme neatsirado. Tiks bet kokio tipo meškerė, leidžianti nuleisti į vandenį 28 g svarelį su stintine sistemėle. Ją, kaip įprasta, sudaro keletas avižėlių su šviečiančiais elementais.

Povilas tik prasitarė, kad šiuo metu stintos geriau reaguoja į šiek tiek judinamą masalą. Povilo bičiulis vienos žvejybos metu tiesiog laikė meškerę rankose ir po truputį ją kilnojo. Stintos tokį judantį masalą griebdavo kur kas geriau.

Ant ko?

Mano bičiulis dėl stintoms skirto masalo per daug galvos nesuka. Dažniausiai jis nusiperka gabalą karpio Klaipėdos naujoje perkėloje esančiame masalų automate ir varo žvejot.

Pasak Povilo, daug svarbiau yra parinkti tinkamą masalo nuleidimo gylį, nei patį žuvies gabaliuką. Net per tą patį vakarą stinta gali išskirtinai maitintis tik vienoje vandens storymės atkarpoje.

Kada?

Vietinis žvejys sako, kad šiuo metu geriausiai stintos kimba dieną ir vakare. Naktį kažkodėl agurku kvepiančios žuvelės masalus „ragauja“ prasčiau.

Papildomi reikmenys

Povilas taip pat pataria, ypač žvejojant vakare ir naktį, stintų žūklėje turėti kelis šviesos šaltinius. Pirmasis būtų UV spindulius skleidžiantis žibintuvėlis, skirtas „įkrauti“ avižėlėms, antrasis – šviesos šaltinis, skirtas apšviesti pačia žūklavietę. Pasak vietinio žvejo, stintos į dirbtinos „saulės“ šviesą reaguoja teigiamai.