2010 metais A. Lekstutis prisidėjo prie šiuo metu vis stiprėjančios Lietuvos Feeder lygos įkūrimo, tačiau po trijų metų žvejybinių plotų Lietuvoje ėmė nepakakti. Nuo 2013 metų A. Lekstutis gyvena ir žvejoja Anglijoje. Kaip pats sako, jam yra tekę žvejoti įvairiuose šalies vandens telkiniuose – nuo Škotijos upių iki didelių rezervuarų esančių į pietus nuo Londono. „Apibendrinus, meškerioju, kiek save atsimenu“, – sako jis.

Savo žvejybine patirtimis Andrius su kolegomis žvejais dalijasi Youtube kanale, kuriame demonstruoja įvairius mazgus, sistemėles, negaili ir kitų praktinių patarimų. Jau netrukus Andriaus patarimus ir pasakojimus skaitykite portale Kably.lt

Mėgstamiausi Andriaus žūklės būdai:

Plūdinė. Patinka stebėti plūdę, kai ir nekimba. O kai pasiseka ir plūdė neria, toks reginys man sukelia šypseną. Greičiausiai mėgstu tokią žūklę, nes tuo pradėjau – dar dabar atsimenu, kaip sugavau pirmą savo žuvį, mažą ešeriuką, plūdine.

Dugninė. Šis žūklės būdas patinka dėl savo efektyvumo ir galimybės ramiai pasėdėti su meškere prie vandens. Kartais net nebūtina labai stengtis, kad kažką sugauti dugnine.

Mikro-jig‘as. Rimčiau spiningavimu susidomėjau visai nesenai. Kiek daugiau nei prieš metus. Labiausiai patinka tokios žūklės paprastumas ir minimalus įrankių poreikis žūklėje.