Reido Baltijos jūroje kontrolės laivu „Vakaris“ metu buvo patikrinti skirtingoms žvejybos įmonėms priklausantys 2 tuo metu jūroje žvejoję laivai. Taip pat intensyviai kontroliuojama žvejyba priekrantėje, patikrinti 6 iškrovimo vietose išsikraunantys laivai bei 3 transporto priemonės, gabenančio žuvininkystės produktus. Reidų metu patikrinti Baltijos jūroje žvejoję 2 žvejų mėgėjų laivai, kuriuose 8 žvejai vykdė žvejybą. Pažeidimų nenustatyta.

Taip pat kartu su Karinėmis oro pajėgomis sraigtasparniu buvo vykdytas žvejybos laivų patikrinimas virš Lietuvos Respublikos Baltijos jūros išskirtinės ekonominės zonos, siekiant patikrinti, ar nevykdoma nelegali žvejyba.

2019 m. Baltijos jūroje, Klaipėdos ir Šventosios uostuose buvo patikrinti 200 verslinę žvejybą vykdančių laivų ir 995 žvejai mėgėjai. Patikrinta 16 transporto priemonių, gabenančių žuvininkystės produktus. Atlikti 3 neplaniniai patikrinimai dėl žuvininkystės produktų atsekamumo.

2019 m. Žvejybos Baltijos jūroje kontrolės skyriaus pareigūnai atliko 11 planinių ūkio subjektų patikrinimų, kurių metu nustatytas vienas pažeidimas. Taip pat tarptautinių žvejybos kontrolės misijų metu jūroje inspektoriai patikrino 17 žvejybos laivų, registruotų Švedijoje, Vokietijoje, Danijoje, Lenkijoje ir Suomijoje. Latvijos ir Lenkijos uostuose patikrinti 9 laivai.

Primename, kad Žuvininkystės tarnybos Žvejybos Baltijos jūroje kontrolės skyrius nuolat vykdo žvejybos kontrolę ir stebėseną, prižiūrėdamas verslinę, specialiąją ir mėgėjų žvejybą Baltijos jūroje (atviroje jūroje ir priekrantėje). Taip kovojama su neteisėta, nedeklaruota ir nereglamentuota žvejyba.