Bet prieš tai apie orus. Į Lietuvą, rodos, žada vėl užsukti ne patys stipriausi ( iki 25 laipsnių), tačiau beveik karščiai, tad bus puikus oras poilsiautojams ir meškeriotojams. Neaišku, kiek tokių savaitgalių dar liko, tad nepraleiskite progos pabūti su šeima, draugais ar bičiuliais prie vandens.

Druskininkai. Nepaistant lietaus Nemuno lygis laikosi labai žemas. Matyt, baltarusiai kaupia vandens atsargas savo aukščiau pastatytoje vandens saugykloje ir laiko uždarę užtvankos sklendes. Gal būt dėl to daugelis žvejų skundžiasi prastu karšių ir kitų žuvų kibimu. Esą, dauguma žuvies turbūt bus išplaukę į Birštono pusę.

Ežeruose gerai kimba laukiniai karpiai ir karšiai. Norintys lengvos žvejybos, važiuoja Lataežerį: čia kaip visa puikia kimba puskaršiai. Tai pat galima stebėti padidėjusį ešerių aktyvumą.

Lynai

Alytus, Birštonas. Birštone vis dar tęsiasi naktinis karšių aktyvumas. Pasitaiko pagauti ešerių ir vieną kitą sterką. Pačiame Alytuje, vadinamoje „Dailidkėje“ – mieste esančiame tvenkinyje užsiėmęs masalų testavimu pažįstamas ištraukė metrinę, maždaug 7–8 kilogramų lydeką. Ištraukė ir paleido atgal. Vietiniai žvejai ir poilsiautojai to niekaip nesuprato.

Kaunas. Kauno marios žydi. Beveik visur. Kibimo praktiškai nulis. Sklinda kalbos, kad kažkas kažkada gerai pagavo karšių. O štai ano draugo bičiulio draugelio pusbrolis iš mamos giminės neva „pridaužė“ sterkų. Man tai labiau primena pasakas, kurias kuria patys žvejai, norėdami ir sau suteikti vilties, pralaukti šį sunkų periodą. Orai vėsta – tikėtina, kad rudeninis karšių ir kitų žuvų gaudymo sezonas jau nebe už kalnų.

Nemune, miesto ribose (bent kai aš jį mačiau) vandens lygis senai labai žemas. Visur prižėlę tiek vandenžolių, kad nors karves ganyk. Kad kas ką pagautų kažką geriau be ešeriokų, kuojyčių ir aukšlių– negirdėjau. Nors irgi sklinda gandai, kad naktimis esą kažkas kažkur žemiau Kauno gerai gaudo vobleriais sterkus.

Praeitą savaitgalį klaipėdiečių meškeriotojai neapsikentė ir atvažiavo pavaikyti kabliautojų. Jų gretos kiek sumažėjo. Dienomis jie jau šiek tiek pribijo rodytis, tad darbuojasi daugiau naktimis. Apie tai, kad šioje vietoje kažką būtų nuveikę akciją paskelbę aplinkosaugininkai, bent manęs jokia informacija nepasiekė.

Vilnius. Praeitą savaitę vėl Neryje atkuto šapalai. Nemažai spiningautojų jau bando gaudyti lašišas. Jų upėje yra – dažniausia jos stovi virš ar tarp akmenų, sraunesniuose Neries ruožuose ir pasirodo dažniausia rytais. Naujo užėjimo kol kas nėra – visa pasirodanti žuvis tamsi. Gal dėl to, nors ir nukritus vandens temperatūrai, kimba jos sunkiai.

Ežeruose puikia kimba ešeriai.

Šapalas graibšte

Zarasai. Vėl gerai kimba karšiai. Bičiulis gaudęs, prieš kelias dienas Avilyje pagavo 5, jo draugas, sėdėjęs valtyje – 9. Didžiausias karšis – 2,1 kg. Antalieptės mariose gerai kimba stambios, apie 300 g kuojos. Pajaukinus, masalui naudojant kukurūzą galima jų pagauti kiek širdis geidžia.

Girdėti, kad sujudo ir ešeriai. Bet kol kas dar dauguma vietinių džiaugiasi karšiais – spiningu švaistosi praktiškai vien tik poilsiautojai.

Ignalina. Jau iš kelinto žmogaus išgirsti, kad praeitą savaitgalį kažkuriame iš šio rajono didžiųjų ežerų buvo sugautas karšis-monstras, svėręs net 10,6 kg. Jeigu paklaustumėte manęs asmeniškai, ar tuo tikiu, pasakyčiau, jog nelabai. Bet ne vienas sakėsi matęs ir dalyvavęs jo svėrime. Kaip ten bebūtų su tuo didžiuoju karšiu, bet mažesni jo broliai šio krašto ežeruose pastaruoju metu iš tiesų gerai kimba.

Klaipėda. Neblogai kimba sterkai. Girdėti, kad jau pasitaiko vienas kitas tikrai gražus. Ešeriai mariose susibūriavę ir mikromasalus čiaumoja drąsiai.

Gražaus, jaukaus ir šilto jums savaitgalio. Vasara dar tęsiasi – pasidžiaukime ja!