Pietų Lietuva

Druskininkai. Atšalus orams beveik nustojo kibti balta žuvis. Skundėsi, kad nieko nepagauna ir Ilgyje žvejojantys karpininkai. Šykšti taikios žuvies ir Nemunas. Karšiai iš jo jau yra sulindę į senvages neršti, bet nekimba. Todėl girdėti kabliavimo atvejus. Tiek Nemune, tiek ežeruose jau atkutę ešeriai. Ypač Nemune. Atvėsimas ir apsiniaukimas išėjo į naudą ir lydekų gaudytojams: jos pastebimai suaktyvėjo visuose ežeruose. Girdėti apie gerus laimikius ir iš Obelijos, ir Daugų bei kitų ežerų.

Alytus. Pasak Artūro Skvirbos, nei karšiai, nei kuojos ar karosai Nemune nekimba. Aktyvūs tik plėšrūnai.

Marijampolė. Kol kas atvėsimas ir tarpais visa smagiai praėjęs lietus didesnio įspūdžio žuvims nepadarė. Trečiadienį–ketvirtadienį puikiai kibo lynai. Šešupėje pajudėjo šapalai. Pagauna ne tik plūdininkai, bet ir muselinės žūklės mėgėjai. Gaudantys baltą žuvį džiaugiasi neblogu puskaršių kibimu.

Tvenkiniuose puikiai kimba lydekos. Per pusdienį, pasak Vytenio Pranckevičiaus, jo pažįstami pagavo kas 3, kas 4. Rekordų nebuvo – visos „iki trijų kilų“.

Lynai

Vidurio Lietuva

Kaunas. Neryje, žemiau Kleboniškio- automagistralės tilto neblogai kibo žiobriai. Apie tai jau rašiau. Pirmąją atšalimo dieną jų aktyvumas buvo mažesnis, dabar lyg ir vėl atsinaujino. Girdėti ir apie gerokai didesnius pagavimus.

Lampėdžių karjere, bent jau šventinę dieną pagavo lynų ir karosų.

Nemune, pačiame ant mažų vobleriukų neblogai kibo ešeriai ir meknės. Kauno mariose, ties Piliuona, Kruoniu, Arlaviškėmis visi krantai nusėsti karosautojų. Šios žuvys jau pradėjo kibti kaip reikiant. Kartu gana dažnai pasitaiko pagauti ir lynų bei karšių.

Vilnius. Neryje geriausiose karaliauja plūdininkai, gaudantys batonu šapalus. Šios žuvys tikrai gerai kimba. Šventojoje Anatolijus Ostapenka gyrėsi suradęs stambių, „pirmo ėjimo“ žiobrių ir labai smagiai pažvejojęs. Visgi, dauguma sostinės meškeriotojų, panašu, gaudo ežeruose lydekas.

Rytų ir Šiaurės Lietuva

Utena. Lydekos ežeruose kimba, bet labai neįprastose vietose. Pasak Algio Kalinausko, sunku paaiškinti, bet visas lydekas jis sugaudė nuo 5 metrų ir didesniame gylyje. Seklumose, vandens paviršiuje knibždėte knibžda mailiaus, bet aštriadantės kažkodėl tūno giliai.

Molėtai. Ežeruose kimba lydekos. Ešeriai dar nelabai atsigavę po neršto.

Panevėžys. Visuose aplinkiniuose tvenkiniuose, karjeriukuose puikia kimba lydekos. Kas begaudo, visi pasigauna „normą“. Užtvankose gerai kimba karosai.

Biržai. Mūšoje masiškai kimba žiobriai. Kas nežino vietų – per vakarą pagauna po 7–8. Kas žino, gali pagauti ir triženklį skaičių. Tad kiek žuvų pasiimti priklauso tik nuo žvejų sąžinės.

Pasvalys. Mūšoje dar tebekimba žiobriai. Jie pakilę aukščiau – prie Saločių jų jau nėra ir pasklidę plačiai po upę. Rasti laisvos vietos gaudymui plūdine sunkiai įmanoma. tad net plūdininkai priversti rinktis dugninę. Bičiulis Dainius sakėsi per porą valandų sugavęs šešetą žiobrių ir žvejybą baigė. Žolėse matyti stambių meknių Ir karšių, bet kol kas jai užsiimti nėra kada – kimba žiobriai.

Zarasai. Seklesniuose ežeruose pradėjo kibti lynai. Nors mažai kas jais užsiima – gaudo lydekas. Aštriadantės itin piktos – per dieną gali pagauti ir po keliolika. Tad svarbu prisiminti taisykles. Be gražių egzempliorių kol kas nedaug – vyrauja kilograminės.

Vakarų Lietuva

Klaipėda. Pasak Emilio Muliuolio, šioje pusėje juda visa žuvis. Mariose ir upėse smagiai kimba ešeriai, jūroje iš valčių – menkės. Į mano klausimą, ar tiesa, kad paskutiniu metu jūroje kimba tik smulkutės menkės, jis atsakė klausimu – „O kada jos kibdavo stambios?“. Jeigu tik oras leidžia- verta jų plaukti. Nuo kranto galima pagauti grundalų bei plekšnių. Beveik visose upėse ir stovinčiuose vandens telkiniuose puikiai kimba lydekos

Šilutė. Gerai kimba stambios kuojos, plakiai ir žinoma, karšiai. Parko ribose jų pasiimti nevalia. Tuo tarpu stabtelėjus kur aukščiau, Nemune, 5–7 plačiašonius per kelias valandas su dugninėmis pagauti nėra sudėtinga.

Tiek žinių. Savaitgalį jeigu ir susitiksime, tai nebent Latvijoje. Laukite sekmadienį ir kitos savaitės pradžioje karštų reportažų iš Liepojos!