Pietų Lietuva

Druskininkai. Nemuno upėje visą savaitę beveik niekas nekimba. Ežeruose pagauna vieną kitą ešerį, bet irgi tik „iš bėdos“. Tik upėtakiai upeliuose palyginus aktyvūs – kas juos gaudo, per daug nesiskundžia.

Alytus. Nemune paieškojus galima rasti vieną kitą kuoją ar šapalioką. Nieko geriau.

Marijampolė. Upėse geriau ar blogiau kimba kuojos ir puskaršiai. Nors dar garsiai nekalbama, bet jau kelios dienos, o gal ir daugiau, kaip Šešupėje gaudomi lynai. Tvenkiniuose ir ežeruose prasidėjo valtinis sezonas. Vis gaudo, neva, ešerius, bet... tyčia ar netyčia pagauna lydekas. O Vilkaviškio ežere gal ir sterkus. Paleidžia, bet ...Todėl daug kas šiuo reiškiniu piktinasi.

Vidurio Lietuva

Kaunas. Atšalimas smarkiai paveikė žuvų elgseną. Nemune beveik nustojo kibti meknės. Tikriau kimba, bet tik mažytės. Nevertos meknės vardo. Kauno mariose visiškai nustojo kibti ešeriai. Gal būt jau ruošiasi neršti?. Piliuonoje, kitose marių vietose seklumose kimba karosai. Bet daugumoje smulkūs – „delniniai“.

Praeitą savaitę nedidelėse Kauno ir Kaišiadorių raj. užtvankose sujudę lynai atšalus orui tai pat nusiramino.

Užtat Dubysoje žiobriai tebekimba. Trečiadienį žvejoję netoli Seredžiaus tilto sakėsi pagavę kas dešimt, kas 15 šių žuvų.

Jonava. Liūdesys. Tai situacija apibūdino bičiulis Virgis. Gaudant spiningu pasitaiko vienas nedidukas šapaliukas ar ešeriukas. Neries krantai net ir geriausiose vietose paskutiniu metu ištuštėją. Nekimba nei karšiokai, nei kuojos. Apie žiobrius net užsiminti neverta.

Iš trijų žūklių Virgiui pasisekė pagauti tik vieną dėmesio žuvį – maždaug kilogramą svėrusį ešerį.

Kitas bičiulis Giedrius, bandęs gaudyti šlakius šiame krašte Šventojoje, sakė turėjęs nemažai tuščių voblerių pastūmimų. Jo nuomone, šlakių upėje dar yra. Bet arba jie atsiėdę varlių, kad nekimba. Arba koją kišą tas nelemtas atšalimas. Užtat netoli upelių žiočių net ir šlakinius masalus aktyviai atakuoja upėtakiai. Dažniausia mažiukai, bet vienas pasitaikė ir visų 38 cm.

Upėtakis

Vilnius. Situacija analogiška. Kaip sakė Anatolijus Ostapenka – nieko gero. Iš esmės kimba tik upėtakiai. Šapalai ir kuojos visai apstojo. Šlakių nepavyksta rasti arba jie visiškai neaktyvūs. Kelias dienas prieš tai buvo užėję „sidabrinių“, matyt, nesenai pakilusių iš jūros. Ir vieną kitą pavyko pagauti.

Šiaurės ir Rytų Lietuva

Molėtai. Niekas nekimba ir niekas nežvejoja. Nebent koks senolis ar vaikas kuojytes pašvendriuose pabando paerzinti. Visi ruošia valtis ir laukia lydekų.

Zarasai. Vietoje irgi negirdėti, kad kažkas kažką pagautų. Todėl daug važiuoja į Latviją žiobrių gaudyti. Jelgavoje, pačiame miestelyje ir jo apylinkėse jie kimba labai gerai.

Pasvalys. Kimba kuojos, bet ir tos pačios labai nenoriai. Praeitą savaitgalį vietiniai meškeriotojai buvo pagavo žiobrių, tad nieko nuostabaus, kad tuoj toje vietoje suspietė nemažas kolūkis. Tačiau kibimas greitai baigėsi ir jis dingo. Matyt, vyrai atrado užsilikusių nuo pernai „vietinių“ žiobrių būrelį. Vanduo Mūšoje krenta. Gal tai trukdo žuvų migracijai. Kita nuomonė, jog žiobriai į Mūšą jau yra atėję. Tačiau dėl atvėsusių orų prastai kimba.

Žiobris

Nemunėlio Radviliškis. Neoficialiais duomenimis – žiobriai jau pasirodę ir kimba. Bet kol kas ne masiškai.

Vakarų Lietuva

Klaipėda. Gintaras Zaksas sakė, kad visų pamario upių vanduo geras, o šlakiai dar neišėję. Tik nusiritę kiek žemiau- reiktų jų ieškoti žemiau Dovilų. Ar kažkur netoli Priekulės. Visur gana neblogai kimba karšiai ir kuojos.

Vanduo Minijoje nukrito iki vasarinio lygio ir gerai kibę žiobriai dingo. Jų pagauna tik prie Pylos ir kitose žinomose vietose dažniausia anksti ryte. Kitu laiku kibimo nėra. Staigiai atšalus, nurimo ir karosai Kuršių Nerijoje. Bičiulis Vilius antradienį sakėsi nepagavęs nė vieno ir dar gavęs sniego.

Emilis Muliuolis sakėsi, kad praeitą savaitgalį Baltijoje neblogai kibo menkės. Tiesa, ne itin didelės. Orai nusistovėjo, didelių vėjų nežada – bus geras savaitgalis jų žvejybai.

Šilutė. Artūras Skvirba, žvejojęs šiandien Skirvytėje sakė, kad stambios kuojos kibo, bet gana vangiai –vos 2-3 žuvys per valandą. Ir III krantinėje kibimas buvo geresnis, nei II – ojoje. Srovė čia jau palyginus normali – 80 gramų šėrykles laiko be problemų. Atmatoje esą pagauna karšių.

Tokios žinios iš visos Lietuvos. Net nežinau, ką jums ir patarti. Nebent šilčiau apsirengti.