Pietų Lietuva

Druskininkai. Nemune kibo karosai su karšiais, bet labai nepastoviai. Matyt, tam įtaką daro nepastovūs orai ir temperatūrų svyravimas. Kas per dieną pagavo 2, kas 5. Žodžiu, pagauti galima, bet ne visur ir ne visada. Ežeruose permainingai, bet viski kimba lydekos. Netgi mikromasalų mėgėjai džiaugėsi ištraukę 5 kg aštriadantę.

Alytus. Ežeruose puikia kimba lydekos. Ko nepasakysi apie taikią žuvį – kol kas niekam nepavyksta pagauti nei karšių, nei lynų. Į du šio rajono ežerus (kurių pavadinimo prašė neviešinti), pernai buvo prileista kelios tonos karpiukų. Tai dabar dauguma vietinių metėsi jų gaudymą. Nors karpiukai maži ir pagal taisykles jų imti negalima – vis tiek visi ima, nes realios kontrolės nėra.

Nemune pasigauna vienas kitas stambesnis šapalas.

Marijampolė. Stojus šalnoms užtvankose kibusios lydekos nusiramino. Tad sunku pasakyti, kaip bus savaitgalį – ar jų apatija tęsis? Ar atvirkščiai, kelias dienas pasninkavusios aštriadantės puls griebti viską, kas juda. Įmanomi abu variantai.

Lydeka

Šešupėje ir kai kuriose užtvankose kimba lynai. Jaukai ir šašlykai parduotuvėse neužsibūna – didžioji karštinė prasidėjo. Tai pat neblogais laimikiais džiaugiasi šapalų gaudytojai.

Vidurio Lietuva

Kaunas. Neryje ir toliau gerai kimba žiobriai. Nemune, ypač vakarais – ešeriai ir meknės. Aukšles po visą upę gainioja, matyt po neršto atsigavęs salačiai. Bet jų žūklė iki gegužės 15 dienos dar draudžiama. Kauno mariose, ties Šlienava, Arlaviškėmis gaudo karosus. Kitur – karšiokus. Kibimas sunkiai nuspėjamas ir permainingas. Vieni labai gerai pagauna. Kiti skundžiasi, kad visai nekimba. Matyt, viskas priklauso nuo vietos, laiko ir pačių žvejų sugebėjimų.

Jonava. Šventojoje plūdininkai džiaugiasi žiobrių ir šapalų kibimu. O štai spiningautojai keikiasi – niekas nekimba. Vos vienas kitas ešeriokas ar neimamo dydžio lydekutė.

Vilnius. Neryje nieko gero. Kas nori žiobrių – važiuoja į Šventąją. Ežeruose voblerius stvarsto nedidelės lydekaitės. Didesnių pavyksta pagauti labiau džigautojams, gaudantiems didesniuose gyliuose. Beveik visos jos pririję ešeriukų. Plūdininkams Vilniaus apylinkių ežeruose ir senvagėse jau pasitaiko pagauti ir vieną kitą lyną. Ypač vakare – vandeniui įšilus. Kadangi sinoptikai žada šiltesnes naktis- tikėtina, šios žuvys suaktyvės.

Rytų Lietuva

Utena. Pasak Algio Kalinausko, lydekos jo mėgstamuose ežeruose kimba puikiai ir, kas svarbiausia, labai gražių dydžių. Beveik kiekvieną žūklę pavyksta rankose palaikyti bent vieną, o kartais ir kelias per 3 kg lydekas. Nekalbant apie mažesnes. Pakraščiuose bei sėklių viršuje didelių lydekų vis dar nėra – visos sukimba iš 5–6 m gylių. Efektyviausi – rėkiančių spalvų didesni, 10–13 cm guminukai. Įdomu, kad ten, kur echolotas rodo daug smulkmės – lydekos nekimba. Gal sočios? Dosnesni būna pustuščiai povandeniniai kalneliai.

Molėtai. Buvęs atšalimas gerokai atvėsino ežerų vandenį ir lydekų apetitą. Kelias dienas visi skundėsi, kad lydekos nekimba. Dabar lyg ir girdėti, kad situacija taisosi. Šventojoje kimba žiobriai.

Žiobriai

Pasvalys. Žiobriai Mūšoje tebekimba puikiai. Bet ne vietiniai juos gaudo – daug kam pabodo. Pakrantėse pasirodė grambuoliai, tai sujudo ir šapalai, ir šapalautojai. Tvenkiniuose ir upės įlankėlėse pajaukins visai neblogai plūdę nardina lynai ir lynukai. Žodžiu – viskas kimba. Tik spėk suktis.

Vakarų Lietuva

Klaipėda. Kuršių mariose, tarp Nidos ir Ventės puikia kimba stambūs ešeriai. Jūroje jau pasirodė vėjažuvės. Kimba ir menkės. Ypač smagu, kad paskutiniu laiku gerokai ūgtelėjo jų dydžiai. Kas gaudo nuo kranto, pagauna plekšnių ir vieną kitą otą.

Šilutė. Iš poros kauniečių teko girdėti, kad po atšalimo grįžo iš Nemuno Žemupio beveik tušti. Patys Šilutiškiai teigia, kad karšiai Nemune ir jo atšakose kimba. Bet bangomis – reikia tiesiog „pataikyti“.

Tokios naujienos iš visos Lietuvos. Gero, šilto ir žuvingo jums savaitgalio ! Maniškis bus žvejingas, šį kartą tik pusdienį. Bet, kaip sakoma, ne kiekybė, o kokybė juk svarbiausia. Laikykitės, Šešupės šapalalai, mes ateinam!