Prasčiausiai iš lietuvių sekėsi Evaldo Skablausko ir Vilmanto Nešukuočio ekipažui. Su 29 cm ešeriu ir 52 cm lydeka, surinkę 81 tašką, žvejai atsidūrė keturiasdešimt trečioje vietoje. Tad per likusias dvi žūklės dienas vyrams teks gerokai pasistengti kovojant dėl prizų.

Vytis Baranauskas ir Andrev Pukstys, sugavę keturias žuvis, atsidūrė arčiau lentelės vidurio. 69 cm lydeka ir trys 46, 50 ir 55 cm starkiai, surinkę 220 įskaitinių taškų, pakylėjo ekipažą iki trisdešimt pirmosios vietos, nors varžybų pradžia žadėjo dar geresnę dieną – jau po pusvalandžio žvejai buvo „atsidarę“.

Aukščiausiai iš lietuvių pakilo Jano Prialgausko ir Evaldo Bubulio duetas. Žvejams pavyko pagauti visas įskaitines žuvis. Tačiau iki pat varžybų pabaigos online varžybas stebėję sirgaliai lentelėje matė tik du sugautus ešerius ir aštuonioliktoje vietoje besirikiuojančią komandą. Po varžybų vyrams teko eiti pas organizatorius aiškintis dėl neįskaitytos žuvies. Nesusipratimas buvo išspręstas mūsiškių naudai, o šis ešerys kilstelėjo juos į keturioliktąją vietą.

Dvi valandas tuščiai mėtę masalus, pagaliau Janas ir Evaldas pratrūko kaip iš patrankos – iškart trimis žuvimis. Vėliau – vėl dvi tuščios valandos, po kurių dviejų minučių intervalu į valtį įkrito du starkiai. Po geros valandos paskutinės dvi žuvys užbaigė žūklę. 29, 30 ir 34 cm ešeriai, 52, 53 ir 58 cm starkiai ir 75 cm lydeka sukrovė žvejams 331 įskaitinį tašką.

Varžybose dalyvauja 47 ekipažai. Pirmose dviejose vietose rikiuojasi Vokietijos komandos, surinkusios 422 ir 417 taškų. Tad devyniasdešimties centimetrų trūkumą per likusias dvi varžybų dienas visai realu panaikinti.

Verta priminti, kad varžybų metu vienam ekipažui per dieną įskaitoma iki septynių žuvų: po tris ešerius bei starkius ir vieną lydeką. Sumuojamas bendras jų ilgis ir paverčiamas taškais. Varžybos dar vyks birželio 14 ir 16 dienomis. Birželio 15 d. numatytas „streetfishing“ – žvejyba vyks mieste, nuo kranto. Laukite kitų reportažų apie lietuvių pasiekimus.

Papildyta: šiandienos etapas dėl prastų oro sąlygų neįvyks.