Vos prasidėjus varžyboms, Jano Prialgausko ir Evaldo Bubulio ekipažas „atsidarė“ su 60 cm starkiu. Po pusvalandžio dar vienas 58 cm vilkas įkrito į valtį. Tuo metu kita lietuvių komanda, Andrev Paukstys ir Vytis Baranauskas, jau buvo išmatavusi ir paleidusi 33 cm ešerį. Ilgai laukti ir šiems žvejams nereikėjo 57 cm starkis greit pozavo prieš fotokamerą. Į šią žuvį Janas su Evaldu atsakė trečiu, 60 cm, starkiu, pakildami į laikiną šeštą vietą. Besibaigiant antrajai valandai Andrev ir Vytis įkirto dar vieną, 50 cm, starkį, tad pirmosios dvi varžybų valandos žadėjo įtemptą kovą ir gerus rezultatus. Gaila, bet trečiasis lietuvių Evaldo Skablausko ir Vilmanto Nešukuočio ekipažas vis dar tylėjo, kaip ir dar dešimt komandų.

Kitas dvi valandas lietuvaičių kateriuose įsivyravo visiškas štilis, bet 12:30 pagaliau prabilo Evaldas su Vilmantu, suvilioję nemažą, 64 cm, starkį. Praėjus dvidešimčiai minučių vyrai tiesiog iššovė dupletu su 60 ir 63 cm starkiais, tad jiems beliko surasti likusius tris įskaitinius ešerius ir lydeką.

Dar po valandos minėtoji komanda išlupo 35 cm ešerį, netrukus pagavo dar vieną tokio paties dydžio. Trečias ešerys nesiskyrė nuo pirmųjų ir žvejams beliko pagauti lydeką. Tuo metu Janas su Evaldu atsakė dviem centimetrais mažesniu dryžuotuoju, vėliau sekė mažesnė, 27 cm, žuvis, tad ir šiam duetui liko sugauti dantytąją. Tuo tarpu Andrev ir Vytis atsakė išties galingu, 46 cm, ešeriu jiems beliko sugauti po vieną ešerį, starkį ir lydeką.

Netrukus lydeką suviliojo ir Prialgausko Bubulio ekipa. Pamatavusi ją ir uždirbusi 73 taškus, ji laikinai pakilo į aštuntąją antrojo etapo vietą, tačiau iki varžybų pabaigos juos sugebėjo aplenkti dvi komandos. Tuo pat metu Skablausko Nešukuočio ekipažas „iššovė“ 70 cm starkiu, tačiau vyrams taip ir nepavyko pagauti aštriadantės, tad galutinėje dienos įskaitoje liko dvidešimti. Paukstys Baranauskas, pagavę 67 cm lydeką, pakilo į dvidešimt septintąją vietą. Aukščiau pakilti neleido du nuliai, šviečiantys ties starkio ir ešerio grafa.

Džiugu, kad visos trys komandos antrąją varžybų dieną smarkiai pagerino savo rezultatus. Tai leido joms pakilti ir bendroje varžybų įskaitoje. Evaldas Skablauskas ir Vilmantas Nešukuotis iš keturiasdešimt trečiosios pakilo į trisdešimt penktąją, Andrev Pukstys ir Vytis Baranauskas palypėjo laipteliu aukštyn, į trisdešimtąją, o Janas Prialgauskas ir Evaldas Bubulis taip pat šoktelėjo viena vieta aukštyn, į tryliktąją.

Daugiau įspūdžių apie varžybose dalyvaujančius lietuvių ekipažus skaitykite čia.