Maxi masalų laikas

Kad ir kaip bežiūrėtume ruduo išties yra didelių masalų metas. Todėl jei kažkur pas jus tūno dideli Jerk tipo vobleriai, pats metas juos traukti iš dėžučių ir masalinių. Šiuo metų laiku ypatingai gerai „veikia“, Glide tipo vobleriai. Jie juda vangiai, banguota trajektorija, o darant pauzes „viliojančiai pakimba“ vandens storymėje. Priklausomai nuo gylio, kuriame gaudoma, galima naudoti tiek neautralaus plūdrumo, tiek skęstančius modelius.

Jerk tipo vobleriai nėra lengvi, todėl derėtų pasirinkti sunkios klasės, greitos akcijos kotus. Iš bėdos galima naudoti tvirtesnes, didesnio dydžio neinercines rites, bet patogesnės būtų multiplikatorinės.

„Glide“ tipo vobleris

Kas mėgsta silikoninius vilioklius gali išbandyti ir juos. Šiais laikais didelių gumų tikrai netrūksta ir jų be vargo galima įsigyti. Dideliems guminukams vien tik vienšakio galvakablio kabliuko neužteks. Iš fluorokarboninio valo ar plieninio pavadėlio teks pasigaminti pavadėlį su trišakiu kabliuku ir pritvirtinti jį prie galvakablio auselės, o vieną iš trišakio kablių įsmeigti netoli silikoninio vilioklio uodegos.

Tingintys „meistrauti“, tokių „pavadėlių“ gali pasiieškoti parduotuvėse ar internete. Ir, nors suvalgomi guminukai – šių dienų trendų trendas, tačiau gaudant lydekas drąsiai galite naudoti ir nevalgomus. Pastarieji ir lydekos dantų „bijo“ mažiau.

Ne vien dideli ežerai

Lapkričio mėnesio dienos jau tikrai trumpos, tad „padoresnių“ lydekų paieškai reikėtų paskirti visą šviesųjį paros metą. Kada ateis sėkmingoji valanda „X“, jums tikrai niekas nepasakys. Aštriadantę galite sumeškerioti iš pat ankstaus ryto, įdienojus arba vakarėjant. Tiesa, vakarėjant šansai sugauti savo gyvenimo žuvį gal kiek yra didesni.

Matas Jonaitis ir jo sugauta lydeka

Ar būtina dėl rimtesnio egzemplioriaus vykti meškerioti tik seliavinio tipo ežeruose? Tikrai ne. „Padoresnę“ lydeką tikrai galima sugauti visai nedideliame tvenkinyje ar ežere. Žinoma, tikintis visiško monstro dideli gilūs ežerai tikrai turi šiokį tokį pranašumą. Tačiau sūpuotis valtyje viduryje beribio vandens telkinio, esant dažnai gan žvarbiam lapkričio orui, nėra pats didžiausias malonumas. O pasivaikščioti su spiningu rankoje vieno ar kito ežeriuko pakrante yra visai kas kita net esant minusinei temperatūrai. Patikėkite, dažnai visai neišvaizdus telkinukas gali slėpti tikrai dideles žuvis.

Na, o jeigu jūs visai nežinote, kur važiuoti meškerioti lydekų lapkričio mėnesį, išbandykite komercinius vandens telkinius. Ten būsite garantuotas, kad žuvies tikrai YRA, o vienintelis iššūkis bus – sugebėti suvilioti aštriadantę, savo masalais ir žvejybos technika.