„Dropshot“ – ne paieškai

Reikia iš karto pažymėti, kad meškeriojant „dropshot“ sistemėle tikrai negalima išžvalgyti didelių vandens plotų. Šis žūklės būdas labiau skirtas konkrečioms, gerai ištyrinėtoms žūklavietėms – tuomet, kai jūs tikrai žinote, kad pasirinktoje vietoje po kokiu nors keru ar žolių akyje tūno lydeka, bet ji yra visiškai apatiška palei nosį traukomiems masalams. Tokiu atveju vienoje vietoje ilgai virpantis silikoninis vilioklis bus puiki išeitis. Pats metas rišti „dropshot“ sistemą.

Keli sistemėlės niuansai

Jei žvejojant starkius ar ešerius „dropshot“ sistemėle galime rišti iš 0,25–0,33 mm skersmens fluorokarboninio valo, tai žvejojant lydekas prireiks bent jau 0,40–0,50 mm. Kabliukus, priklausomai nuo masalo, taip pat reikia pasirinkti atitinkamai. Žvejojant 10 cm ilgio masalais, tinkamiausi bus 1 ar 0/1 numerio kabliukai. Svarelį, kaip ir meškeriojant „dropshot“ kitas žuvis, reikia parinkti pagal žūklavietės gylį. Dažniausiai lydekinėse vietose užtenka 10–15 g svarelio.

„Dropshot“ sistema lydekoms

Masalai

Lydekų žūklei „dropshot‘u“ galima naudoti įvairių formų masalus, bet man sėkmingiausios buvo sliekų ir žuvelių imitacijos. Silikoninių žuvelių uodegos turėtų būti smailios formos. Tokios geriau dirba masalą virpinant vertikaliai. Tačiau galima išsiversti ir su masalu, turinčiu kanopos formos „peleką“.

Masalų formos žvejojant lydekas „Droshot“ sistema

Atstoja vertikalų džigą ar poledinę žūklę

Iš dalies, žvejojant nuo kranto „dropshot“ sistemėle, ji mums gali atstoti vertikalų džigavimą iš valties ar poledinį blizgiavimą. Meškeriodami lydekas pastaraisiais būdais, galime ilgai kilnoti silikoninį ar metalinį masalą vienoje vietoje, kartais leidžiant jam pagulėti dugne. Toks įkyrus dirbtinio vilioklio elgesys viename taške dažnai išprovokuoja žvynuotuosius plėšrūnus atakai. Tačiau bandant taip žvejoti nuo kranto – nepavyks. Užrišus „dropshot“ sistemėlę reikalai iš karto pagerėja. Masalą galime sąlygiškai ilgai virpinti vienoje vietoje, taip bandant išvesti margąją plėšrūnę iš kantrybės.

Apie lydekų dydžius

Asmeniškai aš „dropshot“ sistemėle lydekas gaudau nedidelėse „balose“, kurias nesunkiai galima apeiti per kelias valandas, todėl mano laimikiai dažniausiai nebūna patys įspūdingiausi. Juolab, kad ir masalai naudojami ne patys didžiausi. Tačiau tomis dienomis, kai lydekos į įprastai spiningu vedamus masalus net viena akim nepažiūri, „dropshot“ sistemėlė tikrai padeda išvengti „barankos“.