1.Tvenkiniai – geriausias pasirinkimas

Lina Jackaitytė rudenį rekomenduoja rinktis tvenkinius: „Iš visų trijų vandens telkinių tipų – upės, ežero ar tvenkinio – rekomenduočiau rinkti pastarąjį. Jame galima greičiau surasti pirmąjį gylio slenkstį ir ten rudenį mėgstančias būriuotis žuvis“.

2. Ilga meškerė – privalumas

Nors dauguma mėgėjiškai plūde gaudančių mūsų krašto žvejų naudoja meškeres su ritėmis, Lina rekomenduoja išbandyti kitokio tipo meškerykotį: „Rudenį žuvys būna pasitraukusios toliau nuo kranto. Todėl, mano manymu, pats tinkamiausias pasirinkimas būtų 7 m ilgio teleskopinė meškerė be ritės. Kodėl tokia? Tiesiog meškere be ritės galima užmesti ir žuvį ištraukti greičiau. Žvejojant su rite viskas vyksta daug lėčiau: kol surenki valą, vėl užmeti. O ir žuvelę, kad ir nedidelę, su meškere be ritės traukti yra daug smagiau“.

2. Ploni įrankiai

Lina Jackaitytė rudenį taip pat rekomenduoja meškerioti delikačiai: „Jei žvejoju 7 m ilgio meškere, naudoju 0,12 mm skersmens valą ir 0,08–0,10 mm pavadėlius. Plūdžių stovinčiame vandenyje užtenka ir kelių gramų. Kabliukus taip pat naudoju nedidelius, 18–20 nr.“.

3. Jaukuose – mažiau kvapų

Plūdinės žūklės meistrė rekomenduoja šaltame vandenyje vengti naudoti kvapnius jaukus: „Kaip aš sakau – svarbiausia jauko „nepersūdyti“ kvapais. Rudeninis žuvų pašaras turėtų būti „santūresnis“ už vasarinį“.

Lina Jackaitytė žvejyboje

4. Geriausias masalas – musės lervos

Lina, žvejodama plūdine meškere rudenį, dažniausiai naudoja tokius masalus: „Rudenį ant kabliuko veriu „dziką“ (didžiosios musės lervą) arba kelis „pinkus“(mažosios musės lervas). Uodo trūklio lervas dažniau naudoju pavasarį“.

5. Masalą reikia sujudinti!

Daugkartinė Lietuvos ir užsienio plūdinės žūklės turnyrų prizininkė ir čempionė taip pat pataria: „Pasišėrę žūklavietę ir užmetę plūdę nelaukite, kol kas nors užkibs. Jei plūdės kuri laikas nieks nejudina, pakilnokite ar patraukite ją kiek į save. Taip atkreipsite, kartais būnančių itin apatiškų žuvų, dėmesį“.