Lofotenų salos, Norvegija

Už poliarinio rato išsibarsčiusios Lofotenų salos – tikra jūrinės žūklės meka. Meškeriotojai ne tik iš Europos, bet ir iš kitų žemynų čia pirmiausia vyksta dėl menkių, kurios aplinkiniuose vandenyse užauga didžiausios planetoje. 20-25 kilogramų žuvys čia nieko nestebina ir užkimba vos ne kiekvienos išvykos metu, 30-40 kilogramų menkės Lofotenuose taip pat nėra jokia retenybė.

Lofotenų salos

Madeira, Portugalija

Portugalijai priklausanti Madeiros sala Atlanto vandenyne vilioja tuos žvejus, kuriems rūpi tik pačios didžiausios ir pačios stipriausios vandenynų žuvys – mėlynieji marlinai. Madeira yra viena geriausių vietų pasaulyje, jei svajojate sugauti šią legendomis apipintą žuvį. Begaudant marlinus įrankių stiprumą čia nuolatos patikrina ir kiti vandenyno galiūnai – tunai, snaperiai, barakudos.

Madeira

Soca upė, Slovėnija

Alpių regione tekanti Soca upė pasižymi krištolo skaidrumo vandeniu, itin vaizdingomis pakrantėmis ir gausybe vaivorykštinių upėtakių, dėl kurių ji pelnytai laikoma tikru muselininkų rojumi. Soca upėje jau sugautas ne vienas per 5 kilogramus svėręs „vaivorykštukas”. Be upėtakių šioje upėje taip pat galima gaudyti kiršlius, šapalus, ūsorius. Beje, Soca upę pernai aplankė ir lietuvių muselininkų kompanija iš museline.lt. Kaip jiems sekėsi, galima pažiūrėti šiame filmuke.

Jemtlandas, Švedija

Laukinis Jemtlando regionas vidurinėje Švedijos dalyje meškeriotojams siūlo sunkiai suskaičiuojamą gausybę upių ir ežerų. Jemtlando upės pasižymi išskirtine kiršlių ir margųjų upėtakių gausa. Šios žuvys čia gyvena nuo ir kunkuliuojančiuose kalnų upeliuose ir didesnėse upėse ir pasiekia įspūdingą dydį. Jei labiau domina ežerinė žūklė, bet kuriame Jemtlando ežere rasite daugybę sykų, ešerių ir lydekų.

Jemtlandas

Škotija

Yra net kelios priežastys aplankyti Škotiją. Pirma, ši šalis laikoma viena geriausių Atlanto lašišų žūklės vietų, o tokios upės kaip Dee, Spey ar Tay yra tiesiog legendinės. Antra, Škotijos upėse pilna upėtakių, o ežeruose – lydekų. Trečia, Škotijoje galite sugauti angliškai Ferox trout vadinamą upėtakių rūšį. Šie upėtakiai gyvena tik giliuose Anglijos, Škotijos ir Airijos ežeruose ir pasiekia įspūdingą dydį. Didžiosios Britanijos Ferox trout rekordas yra 14 kilogramų. Žinoma, ši žuvis buvo sugauta Škotijoje, Awe ežere.

Škotija