Žuvininkystės tarnyba nuo 2011 metų bendradarbiauja su Lenkijos, Vokietijos, Latvijos, Estijos, Kanados specialistais, bei dar keliomis valstybėmis aštriašnipių eršketų išteklių atkūrimo Baltijos jūroje ir į Baltijos jūrą įtekančiose upėse klausimais.

Šiuo metu Žuvininkystės tarnyba kaip ir kitos šalys vykdo aštriašnipio eršketo reintrodukcijos programą, pagal kurią kasmet aštriašnipiai eršketai įveisiami į upes, kurios istoriškai buvo tinkamos migracijai ir nerštui. Deja, veiklų finansavimo klausimas kasmet lieka atviras. Visos šalys vykdo darbus pagal savo finansines galimybes, tačiau finansiniai ištekliai labai riboti.

Tačiau sausio pabaigoje Berlyne vykusiame susitikime, kuriame dalyvavo Lietuvos, Vokietijos,Lenkijos, Latvijos bei Estijos žuvininkystės specialistai, buvo nuspręsta suvienyti jėgas ir pradėti bendrą projektą, kuriuo būtų atkuriami eršketų ištekliai.

Siekiant užtikrinti programos sėkmę bus bandoma gauti finansavimą iš Europos sąjungos fondų, teikiant bendrą daugiašalį projektą veikloms susijusioms su aštriašnipio eršketo (Acipenser oxyrinchus), kaip rūšies įsitvirtinimu Baltijos jūros regione.