Vieta ir laikas

Karosas niekada nesitraukia toli nuo pakrantės augmenijos. Ne išimtis ir rudens metas. Užmetę kelis metrus nuo žolių juostos, galite ramiai laukti krakės (taip karosai vadinami Dzūkijoje) kibimo. Paros metas irgi pakankamai vėlus. Žvynuotieji pradeda aktyviau maitintis tik apie 11 val. ryto. Žinoma, derėtų į žūklavietę atvažiuoti kiek ankščiau, kad galėtumėte ramiai neskubėdami pasiruošti jauką ir žūklės įrankius.

Įrankiai

Derėtų pasirinkti apie 4 m siekiančias angliškojo ar boloniškojo tipo palaidynes su vidutinio dydžio rite ir 0,16 – 0,18 mm storio valu. Pavadėliai, priklausomai nuo žuvų dydžio ir aktyvumo, parenkami plonesni. Plūdės taip pat nedidelės, išlaikančios 1 – 2 g. Jų pasirinkimas gali būti dvejopas: arba lengvutė „Waggler“ tipo plūdelė su plona antena, arba lašo formos „burbuliukas“ su vieliniu ar anglies pluošto kyliu. Svarelių sistemos taip pat nekomplikuotos: pagrindė svarelių masė koncentruota viename taške ir keli vienodais tarpais išdėstyti „švinukai“. Kabliukų taip pat nesirinkite didelių. Paprastai užtenka 14 – 16 nr.

Schema. Karosų žvejyba

Jaukas ir masalai

Rudenį susiruošus pameškerioti karosų tikrai nereikia begalinio kiekio jauko. Kilogramo biraus prievilo visiškai pakaks pusdienio žūklei. Kadangi rudenį vandens telkiniuose vanduo jau būna pakankamai vėsus, specialų karosams skirtą jauką sumaišykite su biriu juodžemiu santykiu 1/1. Taip jaukas taps nesočiu ir jūs tikrai neperšersite kad ir aktyvių, bet tikrai ne vasarinį apetitą turinčių karosų.

Vienas iš būtinų rudeninio jauko, skirto karosams privilioti, komponentų būtų karpyti sliekai. Kartais pakanka tik pastarųjų, sumaišytų su biria kurmiarausio žeme – štai ir turite kuo puikiausią prievilą. Jauko derėtų nedaryti labai lipnaus. Jauko rutuliukas turėtų vos įmestas pamažu pradėti irti ir leistis ant dugno.

Na, o rudenį pačiu mėgstamiausiu karosų skanėstu tampa tas pats sliekas. Norint sužvejoti didesnį sidabrašonį, galima ant kabliuko užverti ir visą jų kuokštą.